Prøv en nem Vietnamesisk Bánh-Mi baguette med marineret soja granulat og fyldt med grøntsager, agurker og frisk koriander. — Ingredienser: 500 g soja granulat 3 dl varm grøntsagsbouillon Marinade: 2 spsk lys sojasauce 2 spsk flydende honning 2 spsk tomatpuré 2 tsk hakket hvidløg 2 tsk hakket ingefær Øvrigt fyld: Grøntsager, gerne marinerede Agurk i… Læs mere Vietnamesisk Bánh-Mi baguette
Vegtar- og veganske opskrifter
Rødbedeburgere
Skønne rødbedeburgere til en kødfri dag . Server dem med salat, en god barbecue sauce, samt ovnbagte kartofler. — Ingredienser: 500 g soja granulat 3 dl grøntsagsbouillon 1 ds (380 g) kikærter, skyllet og drænet 2 rødbeder, skrællet og revet 1,5 dl rasp 1 løg, hakket Cayennepeber og krydderier efter smag 1 tsk Dijon sennep… Læs mere Rødbedeburgere
Vegetarisk Texas Chili à la Edgy Veggie
En helt fantastisk chiligryderet – som dog kræver noget tid. Server den med nachos, quesadillas eller godt brød, samt creme fraiche (mælke- eller havrebaseret). Retten er temmelig stærk. —Ingredienser: 500 g soja granulat3 dl grøntsagsbouillon 2 stykker ”røget vegetarisk bacon” (se opskrift nedenfor)2 store løg1 stor grøn peberfrugt4 grønne chilifrugter1 dl tomatpuré50 cl mørk øl3 dl fortyndet… Læs mere Vegetarisk Texas Chili à la Edgy Veggie
Quinoa-choko grød
Her til morgen havde jeg lyst til en mere luksuriøs morgenmad end den sædvanlige havregrød eller bolle med pålæg. Jeg bestemte mig for at teste quinoa flakes i en grød, og for at give den en ekstra tand brugte jeg økologisk raw cacao powder men almindelig kakaopulver (usødet selvfølgelig) kan naturligvis også bruges. Som I… Læs mere Quinoa-choko grød
Pizza med hvidløgsdressing
Pizza er altid populært og en dejlig spise. Her får du en vegansk version med soja granulat som ekstra proteinkilde. Spis den nybagt eller brug den dagen derpå til madpakken . 2 portioner — Ingredienser: Pizza: 400 g færdiglavet pizzadej (eller hjemmelavet) 500 g soja granulat + 3 dl kogende vand ½ grøntsagsbouillonterning 1 tsk… Læs mere Pizza med hvidløgsdressing
Islagkage med mandelmarengs og frysetørret frugt
Fantastisk skøn islagkage med mandelmarens, chokolade og frysetørret frugt. Så bliver det ikke meget bedre! Herlig til dessert eller til kaffen. — Ingredienser: Mandel-marengsbund: 150 g mandler 2½ dl flormelis 1 tsk bagepulver 4 æggehvider Springform (24 cm i diameter) Smør og hvedemel til formen Is: ¾ dl sukker 4 æggeblommer 3 dl piskefløde 1… Læs mere Islagkage med mandelmarengs og frysetørret frugt
Socca brød
Socca er en fransk betegnelse for et fladbrød, der er lavet af kikærtemel og vand. Brødet bages traditionelt i en støbejernspande. Det bliver meget fast og sprødt i kanterne – og kan spise som pizza med forskelligt fyld på. — Ingredienser: 3 dl kikærtemel 3 dl vand 1½ spsk god olivenolie ½ tsk salt +… Læs mere Socca brød
Hurtig hestebønne hummus
Flækkede hestebønner er et godt alternativ til kikærter som base i en hummus, men uden at det er nødvendigt at iblødlægge eller blende med en fødevareprocessor. Denne hestebønne hummus er klar på 30 minutter! Prøv eventuelt at erstatte olivenolie med en koldpresset rapsolie – og brug hasselnøddecreme i stedet for Tahini! 4 portioner — Ingredienser:… Læs mere Hurtig hestebønne hummus
Streetfood fra Nice
I sommer var vi i Nice. Hvilken fantastisk by! Her findes jo alt, skønne butikker, herlige miljøer, stemning og frem for alt masser af fantastisk mad og stor interesse for mad. På rejsen stødte vi på streetfood fra Nice: socca brød. Fantastisk og lækkert. Derudover er det supernemt at lave og indeholder kun ganske få… Læs mere Streetfood fra Nice
Carlinærter i grøn karry
Carlin ærter – også kaldet sorte ærter – har været dyrket i England tilbage til middelalderen. Traditionelt er carlin ærten blevet anvendt i Lancashire til “Parched Peas” – en enkel ret bestående af kogte carlin ærter og eddike. Ærten fortjener dog større opmærksomhed og udbredelse. Hodmedod’s Carlin ærter af sorten Black Badger har en lækker… Læs mere Carlinærter i grøn karry