Vegansk gyros med bagte jordskokker og salat

Tid og køkken

Beskrivelse: Enkel men lækker ret med masser af smag.
Tid – forberedelse 15 min
Tid – tilberedning 45 min
Tid – i alt ca 1 time
Type – hovedret
Køkken – vegetarisk/vegansk, middelhavsinspireret
Antal personer – 4

Ingredienser

2 pakker vegansk Gyros
2 fed hvidløg
2 tsk tørret oregano
skal fra 1 usprøjtet citron (og citronsaft til servering)
2 spsk olivenolie + salt og peber
1 kg jordskokker + 3 spsk olivenolie, salt, peber, 1 bundt timian
2 store rødløg
Blandet grøn salat
Evt lidt olivenolie til salaten

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Vask/rens jordskokkerne og skær dem i mindre stykker. Halvér løget og skær i smalle både. Kom det hele i en bradepande. Tilsæt olie, salt, peber og timian. Bag det i ovnen i 45 min-1 time.
3. Pil og pres imens hvidløget, riv skallen fra citronen. Skyl salat.
4. Varm en stegepande op og steg gyros i olie ved høj varme, til den er sprød og gylden. Så kom presset hvidløg, citronskal og oregano og lidt mere olivenolie ved. Rør rundt og smag til med salt og peber.
5. Servér de krydrede gyros med bagte jordskokker og en frisk grøn salat og citronbåde ved siden af.