Pizza er altid populært og en dejlig spise. Her får du en vegansk version med soja granulat som ekstra proteinkilde. Spis den nybagt eller brug den dagen derpå til madpakken .
2 portioner
—
Ingredienser:
Pizza:
400 g færdiglavet pizzadej (eller hjemmelavet)
500 g soja granulat + 3 dl kogende vand
½ grøntsagsbouillonterning
1 tsk paprika
1 tsk timian
1 tsk oregano
Tomatsauce
1 rødløg
½ peberfrugt
½ squash
½ aubergine
6 champignoner
Hvidløgsdressing:
2 spsk vegansk mayonnaise
1/4 tsk hvidløgspulver eller ét fed hvidløg
1/4 tsk timian
1/4 tsk oregano
—
Fremgangsmåde:
Opblød soja granulat i 3 dl kogende vand sammen med ½ grøntsagsbouillonterning, 1 tsk paprika, 1 tsk timian og 1 tsk oregano.
Imens forberedes grøntsagerne. Skær grøntsagerne ud i den ønskede størrelse. Rul pizzadejen ud på et stykke bagepapir. Smør den ønskede mængde tomatsovs på dejen. Kom grønsagerne på efterfulgt af soja granulat. Top med lidt mere tomatsovs.
Bages i en forvarmet ovn i ca 15 minutter ved 220°C (afhænger af ovntype). Rør ingredienserne til hvidløgsdressingen sammen i en skål i mens. Tag pizzaen ud af ovnen og top med hvidløgsdressing.