Socca brød

Socca er en fransk betegnelse for et fladbrød, der er lavet af kikærtemel og vand. Brødet bages traditionelt i en støbejernspande. Det bliver meget fast og sprødt i kanterne – og kan spise som pizza med forskelligt fyld på.

Ingredienser:
3 dl kikærtemel
3 dl vand
1½ spsk god olivenolie
½ tsk salt
+ den topping som man ønsker (hvis man vil have topping)

Fremgangsmåde:
Pisk kikærtemel og vand sammen – og pisk olivenolie og salt i. Lad det stå i 30 min.
I mellemtiden sættes ovnen på 250C. Når melblandingen kun mangler at stå i 5 min, sættes en ovnfast stegepande i ovnen. Den skal være meget varm.

Efter dejen har hvilet i 30 min og stegepanden har stået i 5 min i ovnen -tages stegepanden ud (pas nu på den er meget varm!). Hæld 1 tsk olivenolie på, så det dækker bunden. Hæld melblandingen på.

Sæt stegepanden ind i ovnen og lad den stå i ca. 5-8 min. Socca brødet er færdigt når det slipper i kanten og begynder at blive lidt brunt.

Du kan f.eks. drysse lidt revet ost på og lade det smelte eller bare drysse nogle krydderurter og salt på.