Middelhavsfrikadeller med råstegte kartofler og tomat-olivensalat

Send inspiration videre til kollega eller del i dit netværk, mange tak :)

Tid og køkken

Enkel, men super lækker ret.
Tid – forberedelse: 15 min
Tid – tilberedning: 45 min
Tid – i alt ca 1 time
Type – hovedret
Køkken – vegansk middelhavsinspireret.
Antal personer – 4

Ingredienser

2 pakker Edgy Veggie Middelhavsfrikadeller
1 kg kartofler
+ 4 spiseskefulde olivenolie, 1 stort bundt persille, 5 fed hvidløg
6 store tomater
½-1 agurk
2 rødløg
1 glas sorte oliven
+ olie, salt, peber, sukker, eddike

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Vask eller skrub kartoflerne, skær dem i 0,5 cm skiver. Fordel dem ud på en bradepande. Skyl og hak persille og skalotteløg og hak hvidløget fint. Tilsæt det til kartoflerne sammen med olivenolie, krydr med salt og peber. Bages i ovnen i 40 minutter-1 time. Vend rundt et par gange undervejs.
3. I mellemtiden vaskes agurken og tomaterne. Skær dem i passende stykker. Pil rødløget og halvér og skær i tynde skiver. Vend det hele med lidt olie, eddike, salt, peber og sukker. Tilsæt også oliven. Sæt til side.
4. Når kartoflerne er ved at være møre, varmes frikadellerne op på en pande ved middel varme.
5. Servér de råstegte kartofler med frikadeller og græsk salat ved siden af.

Få mere inspiration, klik her:

Send inspiration videre til kollega eller del i dit netværk, mange tak :)