Carlinærter i grøn karry

Carlin ærter – også kaldet sorte ærter – har været dyrket i England tilbage til middelalderen. Traditionelt er carlin ærten blevet anvendt i Lancashire til “Parched Peas” – en enkel ret bestående af kogte carlin ærter og eddike. Ærten fortjener dog større opmærksomhed og udbredelse. Hodmedod’s Carlin ærter af sorten Black Badger har en lækker kastanjeagtig smag og god tekstur – og er rigtig god i supper,  til hummus, ærtepure og som her til en skøn vegetarisk karryret.

2-3 portioner

Ingredienser:
100 g tørrede økologiske carlinærter
2 fede hvidløg
1 rødløg
400 ml kokosmælk
4-5 spsk grøn karrypasta
To store håndfulde grønkål
1 frisk chili
1 tsk stødt koriander
½ tsk stødt ingefær
1 bagekartoffel
Saft af ½ citron
Salt og peber
Olie
Server evt. med ris, cashewnødder, tomat og frisk koriander.

Fremgangsmåde:
Læg carlinærter i blød i vand natten over. Næste dag koges de i frisk vand til de er møre (ca. 1 time).

Hak løg og chili fint. Steg det i en stor gryde med lidt olie i ca. 4-5 minutter. Tilføj knust hvidløg, ingefær og koriander. Herefter hældes kokosmælken i sammen med grøn karrypasta. Skær kartoflen i små tern og tilføj dem til gryden. Lad det små simre i ca. 15 minutter.

Kom grønkål og kogte carlinærter i og lad det simre 5 minutter mere. Smag til med salt og peber.

Server evt. med ris, cashewnødder, tomat og frisk koriander.