Skønne rødbedeburgere til en kødfri dag . Server dem med salat, en god barbecue sauce, samt ovnbagte kartofler.
—
Ingredienser:
500 g soja granulat
3 dl grøntsagsbouillon
1 ds (380 g) kikærter, skyllet og drænet
2 rødbeder, skrællet og revet
1,5 dl rasp
1 løg, hakket
Cayennepeber og krydderier efter smag
1 tsk Dijon sennep
Worchestersovs
Flydende røgekstrakt
Salt og peber
Briocher
Salat
Barbecue sauce
Kartofler
—
Fremgangsmåde:
Hæld de godt skyllede og drænede kikærter i en blender. Tilsæt hakket løg, Dijon sennep, cayennepeber og lidt Worchestersovs. Blend groft.
Læg soja granulat i blød i grøntsagsbouillonen og bland det sammen med kikærteblandingen når flagerne har fået en farslignende struktur. Tilsæt rasp og blend det hele til en dej. Når den halvflydende dej er blandet, tilsættes revet rødbede og der smages til med salt og peber. Du kan evt. tilsætte lidt flydende røgekstrakt, hvis du kan lide burgere med røgsmag.
Steg burgerne på en varm pande indtil de får en sprød skorpe. Serveres med salat, briocher, og en god barbecue sauce.