Fantastisk skøn islagkage med mandelmarens, chokolade og frysetørret frugt. Så bliver det ikke meget bedre! Herlig til dessert eller til kaffen.
—
Ingredienser:
Mandel-marengsbund:
150 g mandler
2½ dl flormelis
1 tsk bagepulver
4 æggehvider
Springform (24 cm i diameter)
Smør og hvedemel til formen
Is:
¾ dl sukker
4 æggeblommer
3 dl piskefløde
1 dl hakket mørk chokolade
1 dl frysetørret frugt (f.eks. blåbær, hindbær eller jordbær)
1 tsk vaniljesukker
Pynt:
Friske bær
—
Fremgangsmåde:
Mandel-marengsbund:
Indstil ovnen på 175C. Smør springformen og drys den med mel.
Hak mandlerne meget fint i en blender eller foodprocessor. Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål og vend dem ned i mandelblandingen.
Hæld mandelmarengsdejen i springformen og bag den i ovnen i ca. 30 min. Tag den ud, og lad den afkølehelt af i formen.
Is:
Pisk sukker og æggeblommer til en lys og luftig masse.
Pisk fløden til let flødeskum i en anden skål.
Vend frysetørret frugt, hakket chokolade og vaniljesukker i æggemassen. Vend derefter flødeskummet i, så du får en luftig creme. Hæld cremen over den afkølede marengsbund i springformen. Dæk til med husholdningsfilm – og sæt kagen i fryseren i mindst 4 timer.
Servering:
Tag kagen ud af fryseren ca. 30 min før servering. Pynt med friske bær eller frugt.