Snacks af bælgfrugter

Knasende sprøde snacks, der smager af mere

Edgy Veggie’s snacks kombinerer det bedste fra to verdener: lækre sprøde ærter og bønner – og gode kostfibre og planteproteiner. Edgy Veggie Snacks er fremstillet af ærter og bønner som er ristet sprøde i rapsolie og herefter krydret – ganske enkelt!

Better-for-you snack
Edgy Veggie Snacks er skønne som snacks til en kold forfriskning, som et lille mellemmåltid og som topping i fx friske grønne salater og i supper hvor de giver en god “crunch” – se opskrift eksempel nedenfor.

Prøv de tre lækre varianter

Edgy Veggie Fava Beans Lightly Salted
Flækkede hestbønner ristet sprøde i rapsolie og tilsat et drys salt.

Edgy Veggie Fava Bean Sea Salt & Cider Vinegar
Flækkede hestbønner ristet sprøde i rapsolie og krydret med salt og cideredikke for en delikat, let syrlig smag.

Edgy Veggie Peas Lightly Salted
Flækkede grønne ærter sprødristede i rapsolie og tilsat et drys salt.

Du finder Edgy Veggie’s Snacks i veganer-afdelingen i udvalgte supermarkeder over hele landet, bl.a. i Kvickly, Føtex og Bilka.

Edgy Veggie Snack facts

  • Naturligt rige på fibre og protein
  • Indeholder 1/3 mindre fedt end ristede nødder
  • Færre tomme kalorier end chips
Friske hestebønner

Hvor kommer bønnerne og ærterne fra?

De bønner og ærter som bliver til Edgy Veggie Snacks er dyrket og forarbejdet i Storbritannien, som har en historisk tradition for bælgfrugter. Faktisk igangsatte man for nogle år siden en række alternativer som skulle bringe “glemte” og “oversete” afgrøder tilbage – bl.a. hestebønnen, en afgrøde som man faktisk har dyrket helt tilbage i jernalderen, men som næsten var gået i glemmebogen. For der er jo mange gode og sunde fordele ved bælgfrugter, som vi i Danmark også er ved at få øjnene mere og mere op for. At vi så også kan spise dem som snacks, er da bare helt fantastisk!