Sortbønne burgere

Prøv vores lækre sortbønne veggiebøffer, der er fyldt med proteiner. Du kan enten riste dem på grillen eller stegepanden.

Ingredienser:
4 dl kogte sorte bønner eller 1 dåse sorte bønner
1 pose soja granulat
3 dl varmt vand
1 spsk flydende røg
Nogle dråber Worchestersauce (kan undlades)
1 spsk sojasauce
1 knivspids cayennepeber
1 spsk olie
½ revet Halloumi ost
1 dl Panko rasp
½ dl Barbecue sauce
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Læg de sorte bønner i blød natten over og kog dem ifølge pakken. Alternativt kan bønner fra dåse anvendes.

Udblød soja granulat i det varme vand. Smag til med flydende røg, sojasovs, cayennepeber og eventuelt lidt Worchestersauce. Lad det stå til al vandet er suget op.

Bland soja granulat og bønner sammen. Vend revet Halloumi ost og Panko rasp i. Tilsæt barbecue sauce, salt og peber. Rør det hele sammen og lad det stå i ca. 10 minutter.

Form til bøffer og sæt dem i ovnen ved 200 C i ca. 15 minutter. Dette kan forberedes. Lad bøfferne køle lidt og “sætte sig”. Derefter er bøfferne klar til stegning eller grillning.