Seitan med teriyaki, gulerødder, sesamfrø, rød chili, forårsløg og risnudler
Til 4 personer
250 g risnudler, koges efter pakkens anvisning
4 forårsløg
400 g gulerødder
2 snackpeber
2 fed hvidløg
2 spsk. vegetabilsk olie
200-400 g neutral seitan
2 spsk. soja
1 dl østerssauce
1 dl vand
2 spsk. sesamfrø
2 lime, skåret i både
1-2 røde chilier
- Kog risnudlerne efter pakkens anvisning. Vandet hældes fra og nudlerne skylles og holdes varme (nudlerne kan evt. udblødes og steges i en wok).
- Rens forårsløgene og snit dem fint. Kan evt. lægges i koldt vand.
- Rens gulerødderne og halver dem på langs.
- Flæk snackpebrene, fjern kernerne og skær dem i grove stykker. Snit hvidløget fint.
- Varm olien op i en wok eller stor pande, tilsæt gulerødderne, snackpebrene og hvidløget og lad det stege på middel varme i 2-3 minutter. Tag det af varmen.
- Skær Seitan Neutral i tern, ca. 1×1 cm, og steg dem på en varm pande/wok i ca. 1-2 minutter. Vend det godt med soja, østerssauce og vand og drys med sesamfrø.
- Anret Seitan ternene med nudler og wokstegte grøntsager. Drys med forårsløg og server med lime og hakket rød chili.