Seitan med teriyaki, gulerødder, sesamfrø, rød chili, forårsløg og risnudler

Teriyakimarineret seitan med gulerødder, sesamfrø, rød chili, forårsløg og risnudler

Seitan med teriyaki, gulerødder, sesamfrø, rød chili, forårsløg og risnudler

Til 4 personer

250 g risnudler, koges efter pakkens anvisning
4 forårsløg
400 g gulerødder
2 snackpeber
2 fed hvidløg
2 spsk. vegetabilsk olie
200-400 g neutral seitan
2 spsk. soja
1 dl østerssauce
1 dl vand
2 spsk. sesamfrø
2 lime, skåret i både
1-2 røde chilier

  1. Kog risnudlerne efter pakkens anvisning. Vandet hældes fra og nudlerne skylles og holdes varme (nudlerne kan evt. udblødes og steges i en wok).
  2. Rens forårsløgene og snit dem fint. Kan evt. lægges i koldt vand.
  3. Rens gulerødderne og halver dem på langs.
  4. Flæk snackpebrene, fjern kernerne og skær dem i grove stykker. Snit hvidløget fint.
  5. Varm olien op i en wok eller stor pande, tilsæt gulerødderne, snackpebrene og hvidløget og lad det stege på middel varme i 2-3 minutter. Tag det af varmen.
  6. Skær Seitan Neutral i tern, ca. 1×1 cm, og steg dem på en varm pande/wok i ca. 1-2 minutter. Vend det godt med soja, østerssauce og vand og drys med sesamfrø.
  7. Anret Seitan ternene med nudler og wokstegte grøntsager. Drys med forårsløg og server med lime og hakket rød chili.