Pastaret med avokadosauce

Prøv at lave en avokadosauce til din pasta 💚. Pastaen bliver cremet, mættende og superlækker. Top med sprøde ristede gule ærter, pinjekerner eller frø.
Opskriften kommer fra den svenske madportal koket.se.

4 portioner

Ingredienser:

4 portioner spaghetti
3 avokadoer
1 spsk neutral olie
70 g friske spinatblade
1 fed hvidløg
1 citron, skal og saft
salt

Til servering:
Ristede gule ærter med ostesmag,
pinjekerner eller frø

Sådan gør du:

Kog spaghettien ifølge instruktionerne på pakken.
Halver avokadoerne, fjern kernerne og tag avokadokødet ud med en ske. Blend avocado med en håndfuld spinat (resten kommes i pastaretten senere), olie og hvidløg. Blend til massen bliver jævn og smag til med citronskal, citronsaft og salt.

Hæld vandet fra pastaen, men lad ca. 1 dl pastavand være i bunden af gryden. Hæld pastaen tilbage i gryden. Hæld den resterende spinat og avocadosaucen i gryden og bland det grundigt.

Hæld pastaretten på tallerkener – og top med ristede ærter med ostesmag, pinjekerner eller frø.