Nem vej til ekstra proteiner

Protein indgår som kroppens byggesten og er et livsvigtigt næringsstof. Nu og da kan det være nødvendigt med et ekstra proteintilskud. Her får du et par tips til at få mere protein i løbet af din dag.

Hvis du har et aktivt liv og er på farten hele dagen bliver du uundgåeligt sulten imellem måltiderne – så er det optimalt med sunde og let tilgængelige snacks. Desværre er mange snacks fulde af hurtigt omsættelige kulhydrater og tilsætningsstoffer. De kan give dig et hurtigt energiboost, men opfylder ikke kroppens næringsbehov, og du bliver hurtig sulten igen.

Nøglen til en sund snack er, at den er nærende og indeholder en god portion protein.

Derfor er proteiner vigtige

Protein er et meget vigtigt næringsstof. Vores hjerne har specifikke funktioner som regulerer behovet for protein – du bliver derfor sulten hvis du ikke har fået nok protein. Denne regulering gør også, at du ikke kan få for meget protein. Du bliver simpelthen mæt, hvis du spiser for meget protein.

Protein giver dig en følelse af mæthed, nedsætter din fordøjelse, så du føler dig mæt i længere tid, samt stabiliserer dit blodsukker. Derfor er det en god idé med et mellemmåltid der giver dig et godt proteinboost, når du er på farten. Så forfalder du nemlig ikke så let til de hurtigt omsættelige kulhydrater.

Det kan være nødvendigt med et ekstra proteinboost hvis:

  • Du forsøger at gå ned eller op i vægt.
  • Du træner meget eller lever et aktivt liv.
  • Du er stresset.
  • Du har været eller er syg og har brug for at restituere.

Her kan du hente ekstra proteiner:

Edgy Veggie granola er en kilde til protein
Det er rigtig vigtigt at starte dagen med et godt, mættende proteinrigt morgenmåltid, så du ikke så let bliver sulten efter letomsættelige kulhydrater. Vores lækre og sprøde Edgy Veggie Granola er en god kilde til protein og har samtidig et højt fiberindhold. Ydermere er den ikke tilsat sukker – den får i stedet sødme fra oligofruktose som er en naturlig prebiotisk fiber med gavnlig effekt på fordøjelsen. Granolaen smager herligt sammen med et syrnet mælkeprodukt eller vegansk alternativ, samt evt. friske eller frysetørrede bær


Du kan evt. også lave din egen lækre, højproteinrige morgenmüsli med Edgy Veggie granulat, som er baseret på hvedeprotein. Du finder opskriften på müslien her.


Palæo proteinbars

Proteinbars er perfekte når du trænger til mere energi og tiden er knap, og så holder de længere og mætter mere end frugt. Desværre har mange proteinbars alt for mange kunstige tilsætningsstoffer og er tilsat sukker og E-vitamin. 

Oskri Protein Bars er baserede på æggehvider og indeholder ingen unødvendige tilsætningsstoffer og er ikke tilsat sukker men sødet med daddelsirup og stevia.

Desuden er de glutenfri og fri for laktose. Oskri Protein Bars passer også dig, der foretrækker at spise Paleo. De findes i fem forskellige smagsvarianter. 


Hestebønne- og ærtemel
Bønne- og ærtemel er en rigtig god løsning, hvis du ønsker at tilføje mere protein til alle dine måltider. De er fremstillet ved at male henholdsvis tørrede bønner og ærter til en finkornet mel. Bønne- og ærtemel er også et rigtig godt alternativ til almindeligt mel, hvis du ønsker at undgå gluten og hurtige kulhydrater. 

 
Hodmedods økologiske hestebønnemel og gul ærtemel har begge et højt indhold af protein og fibre – og er glutenfrit. Du finder en herlig opskrift på et brød med et ekstra boost af proteiner fra gul ærtemel her