Prøv denne lækre opskrift på veganske steg med nødde- og champignonfyld. Server den f.eks. med glaserede gulerødder og ovnbagte rosenkål – og du har en toplækker vegansk ret.
—
Ingredienser:
500 g soja granulat
3 dl grøntsagsbouillon
1 hakket løg
1 presset fed hvidløg
1 stor gulerod skåret i mindre stykker
250 g hakket champignon
2 stængler hakket bladselleri
2 spsk tomatpuré
1 dl havregryn
1 dl mel
1 dl valnødder
2 spsk timian
Salt og peber
Tomat-glaze:
1 dl ketchup
2 spsk tomatpuré
1 spsk sukker
—
Fremgangsmåde:
Kom soja granulat i en gryde med kogende grøntsagsbouillon og lad det simre i 20 minutter. Imens steges løget, hvidløget, guleroden, champignonerne og bladselleri på en pande til det er gyldenbrunt. Hæld soja granulat, de stegte grøntsager og de resterende ingredienser i en foodprocessor og puls til en ensformig masse opnås.
Kom massen i et smurt ovnfast fad, dæk med alufolie og bag det i ovnen i 60 min. på 200°C. Bland alle ingredienser til tomat-glazen sammen i en skål. Tag alufolien af efter 20 min. og fordel tomat-glazen ovenpå og bag færdig.
Serveres f.eks. med ovnbagte rosenkål og glaserede gulerødder.