Herlige veggiebøffer med proteiner fra kikærter. Top dem med soltørrede tomater og du har nogle lækre veggiebøffer, der passer perfekt til en italiensk buffét.
—
Ingredienser:
500 g soja granulat
½ dl sukker
½ løg
1 spsk rasp
1 dl mel
1 tsk sennep
1 æg
½ tsk rødvinseddike
200 g kikærter
Salt
Peber
Paprika
Smør til stegning
Soltørret tomat i strimler
—
Fremgangsmåde:
Smelt sukkeret i en kasserolle. Hak løget fint og tilsæt det når sukkeret er karamelliseret. Lad løgene blive bløde, gyldne og søde.
Bland rasp, mel, sennep, æg og rødvinseddike i en skål. Tilsæt soja granulat og til sidst løgene.
Kog kikærterne efter anvisningen på emballagen, mos dem og bland dem i soja farsen. Farsen krydres efter smag inden den formes til bøffer som steges i smør (eller et vegansk alternativ).
Top de færdigstegte bøffer med soltørrede tomater i strimler og servér.