Edgy Veggie bøffer med kikærter

Herlige veggiebøffer med proteiner fra kikærter. Top dem med soltørrede tomater og du har nogle lækre veggiebøffer, der passer perfekt til en italiensk buffét.

Ingredienser:

500 g soja granulat

½ dl sukker
½ løg
1 spsk rasp
1 dl mel
1 tsk sennep
1 æg
½ tsk rødvinseddike
200 g kikærter
Salt
Peber
Paprika
Smør til stegning
Soltørret tomat i strimler

Fremgangsmåde:
Smelt sukkeret i en kasserolle. Hak løget fint og tilsæt det når sukkeret er karamelliseret. Lad løgene blive bløde, gyldne og søde.

Bland rasp, mel, sennep, æg og rødvinseddike i en skål. Tilsæt soja granulat og til sidst løgene.

Kog kikærterne efter anvisningen på emballagen, mos dem og bland dem i soja farsen. Farsen krydres efter smag inden den formes til bøffer som steges i smør (eller et vegansk alternativ).

Top de færdigstegte bøffer med soltørrede tomater i strimler og servér.