Prøv en lækker Buddha Bowl med røget quinoa og kikærter kombineret med et skønt mix af rå og ristede grøntsager og gurkemejedressing. Kan som her serveres med stegt tofu, eller f.eks. med lynstegt tun, eller hvad man nu foretrækker.
2-3 portioner
—
Ingredienser:
200 g smoked quinoa
Kokosolie
400 g søde kartofler
400 g kikærter
Knivspids chilipulver
½ tsk stødt koriander
1 bundt forårsløg, skåret i mindre stykker
2 spsk sojasovs
1 tsk frisk ingefær
1 spsk ahorn eller agave sirup
100 g fast tofu eller anden proteinkilde
200 g melon
En lille radise
Friske grønne blade, såsom spinat eller rucola
1 squash skåret i tynde bånd (brug en kartoffelskræller el. mandolinjern)
Salt og peber
Gurkemejedressing:
½ dl tahindressing
30 g mandel- eller cashewsmør
4 spsk frisk citronsaft
3 spsk olivenolie
½ tsk frisk revet el. stødt gurkemeje
½ tsk stødt spidskommen
Salt og peber
—
Fremgangsmåde:
Kog den røgede quinoa som angivet på pakken, hæld overskydende vand væk og stil det til side.
Gurkemejedressing: Bland ingredienserne sammen og stil den til side.
Opvarm en stegepande til middelvarme og tilsæt i 1-2 spiseskefulde kokosolie. Rist de søde kartofler i et par minutter, indtil de er bløde. Fjern stegepanden fra varmen, hæld kartoflerne i en skål og rengør panden. Varm stegepanden og tilsæt 1-2 spiseskefulde kokosolie. Rist kikærterne i 2-3 minutter og krydrer med chilipulver, stødt koriander og salt. Fjern fra varmen og hæld kikærterne i en skål. Hæld 1-2 spiseskefulde kokosolie på panden og rist forårsløgene i et par minutter. Fjern panden fra varmen og hæld løgene i en skål.
Bland sojasovs, ingefær og ahornsirup (eller agavesirup). Rengør stegepanden og steg tofuen ved middel temperatur i et par minutter, indtil den er gylden, hæld sojablandingen over og steg yderligere 1-2 minutter. Fjern stegepanden fra varmen.
Komponér alle ingredienserne i en skål og server med gurkemejedressingen.