Brændende kærlighed med ”bacon”

Send inspiration videre til kollega eller del i dit netværk, mange tak :)

Lav en skøn brændende kærlighed med vegetarisk “bacon”. En nyfortolkning af den gode gamle traditionelle ret, men med gode planteproteiner, der er gode for miljøet og for dig.

Ingredienser:
“Bacon”:
500 g soja granulat
3 dl vand
0,5 dl olie
0,5 dl sojasovs
5 spsk. røget paprika
3 spsk. gærflager
3 spsk. ahornsirup
4 spsk. barbeque-sauce
½ tsk salt
½ tsk peber

Kartoffelmos:
1,5 kg kartofler
½ brik sojafløde (125 ml)
2 dl kogende vand
Salt & peber

Toppings:
1 løg
1 bundt persille
Syltede rødbeder

Fremgangsmåde:
“Bacon”: Put soja granulat i en gryde. Bland de øvrige ingredienser sammen i en skål til en marinade. Hæld marinaden over i gryden med soja granulat. Bring det i kog og lad det simre i 30 min. Hæld det hele ud på en bageplade og bag i ovnen på 200°C i ca 15-20 min. indtil det er sprødt.

Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem helt møre. Hæld vandet fra og kom dem i en skål med sojafløden og pisk med en elpisker. Tilsæt det kogende vand og pisk indtil det får en luftig konsistens. Smag til med salt og peber.

Toppings: Skær et løg ud og steg det på en pande i lidt olie til det er mørt og har fået farve. Skyl og hak persillen og skær syltede rødbeder ud i tern.

Anret kartoffelmosen med ”bacon-stykker” og top til sidst med de stegte løg, persillen og de syltede rødbeder.

Send inspiration videre til kollega eller del i dit netværk, mange tak :)