Brændende kærlighed med ”bacon”

Lav en skøn brændende kærlighed med vegetarisk “bacon”. En nyfortolkning af den gode gamle traditionelle ret, men med gode planteproteiner, der er gode for miljøet og for dig.

Ingredienser:
“Bacon”:
500 g soja granulat
3 dl vand
0,5 dl olie
0,5 dl sojasovs
5 spsk. røget paprika
3 spsk. gærflager
3 spsk. ahornsirup
4 spsk. barbeque-sauce
½ tsk salt
½ tsk peber

Kartoffelmos:
1,5 kg kartofler
½ brik sojafløde (125 ml)
2 dl kogende vand
Salt & peber

Toppings:
1 løg
1 bundt persille
Syltede rødbeder

Fremgangsmåde:
“Bacon”: Put soja granulat i en gryde. Bland de øvrige ingredienser sammen i en skål til en marinade. Hæld marinaden over i gryden med soja granulat. Bring det i kog og lad det simre i 30 min. Hæld det hele ud på en bageplade og bag i ovnen på 200°C i ca 15-20 min. indtil det er sprødt.

Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem helt møre. Hæld vandet fra og kom dem i en skål med sojafløden og pisk med en elpisker. Tilsæt det kogende vand og pisk indtil det får en luftig konsistens. Smag til med salt og peber.

Toppings: Skær et løg ud og steg det på en pande i lidt olie til det er mørt og har fået farve. Skyl og hak persillen og skær syltede rødbeder ud i tern.

Anret kartoffelmosen med ”bacon-stykker” og top til sidst med de stegte løg, persillen og de syltede rødbeder.