Vegetarisk spaghetti bolognese

Tallerken med plantebaseret spaghetti bolognese sauce

Den italienske klassiker Spaghetti Bolognese er altid populær – nem at forberede og med ingredienser man ofte har på lager. Her får du opskriften på en vegetarisk spaghetti bolognese med soja granulat som proteinkilde. Og du kan ændre på eller tilsætte andre krydderier alt efter lyst og temperament 🙂 


Ingredienser:

500 g soja granulat
3 dl kogende vand / bouillon
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1,5 dl rødvin
4 spsk tomatkoncentrat
1 ds hakkede flåede tomater
2 dl vand
2 tsk oregano
salt & peber
— 
Fremgansmåde:
Hæld soja granulat i en skål og hæld den varme bouillon over og lad det trække til væsken er absorberet. 

Hak løg og hvidløg, og svits i olie i en gryde. Tilsæt soja granulat, og kom rødvin og hakkede flåede tomater i. Rør tomatkoncentrat ud i vandet, og kom det i gryden sammen med oregano. Lad saucen simre i 10 min., og smag til med salt og peber. 

Servér med nykogt spaghetti.