Salatbowl m. Spelt-Tofukugler m. Tomat x Oliven

Tofu og Spelt med Tomat og Oliven - salatbowl step 3
Middelhavs-inspireret salat bowl hvor du kan bruge forskelligt, hvad du lige har i skabene og så toppe med tomat kugler, kerner, fetaost og en nem, lækker vinaigrette.

Tid – forberedelse 15 min.
Tid – tilberedning 15 min.
Tid – total 30 min.
Type – Let salat som hovedmåltid
Køkken – middelhavs-inspireret
Antal personer: 4

Tofu og Spelt med Tomat og Oliven - salatbowl step 1

Ingredienser

1-2 pakker Grøn Spelt- og Tofukugler Tomat/Oliven
2 hjertesalat / eller 1 romainesalat
1 pose, ca 75 g rucola salat
1 bakke eller ca 300 g små tomater, gerne blandet form og farve
200 g fetaost
1/2 glas oliven
2 små eller 1 stor rødløg
100 g græskarkerner
300 g pastaskruer/sommerfugle
Vinaigrette:
1 dl olivenolie
1⁄2 dl rødvinseddike
1 tsk havsalt, lidt peber, og 1 tsk sukker
3 tsk herbes de provence eller lign grøn krydderimix

Tofu og Spelt med Tomat og Oliven - salatbowl step 2

Fremgangsmåde

1. For at spare lidt tid, kog vand op i en elkedel og kom det herefter i en passende gryde med låg. Kog pastaen på komfuret efter anvisning på pakken, sigt derefter vandet fra og skyl evt. hurtigt med lidt koldt vand.
2. Mens pastaen koger; skyl salaten og tomaterne. Del tomaterne, skær løg i ringe.
3. Vend vinaigretten sammen med en gaffel eller lille piskeris.
4. Anret salat i bunden på 4 skåle, kom derefter i små bunker i en cirkel: kogt pasta, tomater, rødløg, oliven, fetaost brækket i mindre stykker, og græskarkerner. Kom nogle tofukugler i midten af skålene og server med vinaigrette.