Pitabrød m. Bulgur-Tofukugler m. Mango x Karry

Pita med karrykugler

Tofu og Bulgur med Mango og Karry - pitabrød step 3
Hurtig pita med sprødstegte bulgur/tofukugler, grønt, chutney og hvidløgsdressing!

Tid og køkken

Tid – forberedelse 10-15 min
Tid – tilberedning 5-10 min
Tid – total 15-25 min
Type – hurtig mellemmåltid eller let hovedret de hvis suppleres med tilbehør såsom bagte rodfrugter, grove fritter eller cous-cous salat.
Køkken – indisk-mellemøstlig inspireret
Antal personer – 4, her beregnet efter pakke med 6 pitabrød

Tofu og Bulgur med Mango og Karry - pitabrød step 1

Ingredienser

1-2 pakker Bulgur- og Tofukugler Mango/Karry
1 pakke pitabrød
100 g grønkål
2 hjertesalat
2 gulerødder
1-2 rødløg
1 spsk olie
2 spsk chutney
Hvidløgsdressing:
2 dl creme fraiche
2 spsk tahin
2 fed hvidløg
salt, peber og en knivspids sukker

Tofu og Bulgur med Mango og Karry - pitabrød step 2

Fremgangsmåde

1. Vask grønkål og salat grundigt, fjern stilk fra kål og bund af salat og skær i tynde strimler.
2. Skræl gulerødderne og fortsæt herefter med at lave tynde strimler gulerod med en tyndskræller. Kom gulerodsstrimler, kål og salat i en skål, mix og sæt til side.
3. Pil løgene, del dem i to og skær i tynde skiver.
4. Lav hvidløgsdressing ved at presse hvidløg ned i creme fraiche og tilsætte tahin. Pisk med gaffel tynde den evt op med nogle tsk vand. Smag til med salt og peber.
5. Varm en pande godt op, kom olie på, halver tofu-kuglerne og svits dem på panden i 4-5 minutter. Tag dem af varmen.
6. Skær toppen af pitabrødene og varm dem i en brødrister.
7. Åben pitabrødene og kom den blandede salat i bunden, kom derefter lidt sprøde kugler og løgskiver. Dryp hvidløgsdressing over og toppe med et par tsk chutney.