Kålwrap m. Bulgur-Tofukugler m. Mango x Karry

Tofu og Bulgur med Mango og Karry - wrap step 3
Asiatisk wrap af kål med cremet avokado, syltede rødløg, sprøde karrykugler og gomadressing

Tid og køkken

Tid – forberedelse 15-20 min
Tid – tilberedning 5 min
Tid – total 20-25 min
Type – mellemmåltid, eller let hovedret
Køkken – asiatisk inspireret
Antal personer 4, her beregnet 6 wraps i alt

Tofu og Bulgur med Mango og Karry - wrap step 1

Ingredienser

6 store kålblade, fx rød spidskål
1 pakke Bulgur & Tofukugler Mango/Karry (de deles i to)
3 avocado
1-2 friske lime
150 g sukkerærter eller haricot verts
1 potte koriander eller persille
Færdig goma dressing (kan købes i de fleste supermarkeder)
Sesamfrø, ca 1⁄2 dl
Syltede rødløg:
2 rødløg
1⁄2 dl æblecidereddike
1 tsk havsalt (fx Maldon)
1 spsk sukker

Tofu og Bulgur med Mango og Karry - wrap step 2

Fremgangsmåde

1. Pil rødløg, del i to og skær i tynde skiver.
2. Kom eddike, salt og sukker i en lille gryde. Giv det et opkog, læg løgene i og tag gryden af varm og sæt til side.
3. Halver og lun evt. kuglerne på en tør pande 10 min eller i ovnen 10 min ved 200 g.
4. Kog vand til blanchering (brug evt. en elkedel) og hæld det over kålbladene og bønnerne placeret i fade. Hvis kålbladene er tynde, skyl dem straks efter i koldt vand. Hvis de er meget tykke, lad dem ligge i det varme vand ca. 5 min inden de skylles i koldt vand. Gør det samme med sukkerærter/bønner. Dup dem tørre efterfølgende. Skær sukkerærter eller bønner på skrå et par gange.
5. Flæk avocadoen, tag stenen ud, skær i skiver og fjern skallen.
6. Læg kålbladene ud, fordel avocadoskiverne (1⁄2 avocado per wrap), og pres lidt frisk limesaft hen over.
7. Kom derefter sukkerærter, og Bulgur- & Tofukugler Mango/Karry i en stribe i midten. Kom lidt syltede rødløg over
(uden væde), drys med sesamfrø, friske urter og dryp lidt gomadressing over det hele. Rul dem sammen og servere med ekstra gomadressing i en skål ved siden af til at dyppe i!