Tid – forberedelse 10 min
Tid – tilberedning 20 min
Tid – total 30 min
Type – hovedret
Køkken – dansk-asiatisk
Antal personer 4
Ingredienser
2 pk Bulgur- og Tofukugler Mango/Karry
4 dl ris
Karry sauce:
1 løg
2 hvidløgsfed
1 æble
2 gulerod
1-2 spsk olie
2 spsk æblecidereddike
2-3 spsk karry
2 spsk mel
2-3 dl grøntsagsbouillon
2-3 dl mælk (plante eller alm)
1 spsk soya
2 tsk sirup
Fremgangsmåde
1. Kog risen efter anvisning på pakken
2. Varm evt kuglerne i ovn 15 min (180˚C) eller middelvarme på en pande for at lune dem imens du laver saucen og koger ris.
3. Pil og hak løg og hvidløg fint.
4. Vask æble og skræl gulerødder. Skær dem ud i meget små tern.
5. Varm en gryde op og kom olien i gryden. Svits løg, hvidløg, æble og gulerod indtil de bliver lidt blanke, lige før de begynder at tage farve.
6. Tilsæt karry og svits 2-3 min imens du rører.
7. Kom æblecider i og lad det bruse op.
8. Tilsæt melet i gryden og rist det hurtigt mens du rører ca 3 min.
9. Pisk bouillon og mælk i lidt efter lidt og skru ned for varmen, så det nu er lidt mere end svag varme.
10. Lad det koge op og forsigtigt småkoge så det tykner. Smag til med soya, peber og sirup, evt mere syre (æblecider). Tilsæt evt. mere mælk/ bouillon eller vand hvis saucen bliver for tyk.
11. Kom bollerne i saucen før servering med det kogte ris.
passer skønt med lidt råkost salat ved siden af!