Denne herlige, varmende ret er perfekt til kølige vinteraftener. Den består af squash eller græskar, hvis du foretrækker det – og af Hodmedods røde haricot-bønner og carlin ærter. Opskriften er produceret af Carol Kearns!
4 portioner
—
Ingredienser:
1 squash (f.eks. butternut) eller græskar (f.eks. hokkaido)
2 spsk rapsolie
1 rødløg, hakket
1 selleri, små terninger
1 rød peberfrugt, små terninger
2 hvidløgsfed
1 tsk sødt røget paprikapulver
½ tsk stærk røget paprikapulver
1½ dl rødvin
400 g knuste tomater
100 g tørrede, røde haricot bønner, i blødlagt og kogt eller
1 ds røde haricot bønner
100 g tørrede carlinærter, i blødlagt og kogt eller
1 ds carlinærter
1 håndfuld persille, hakket
Salt og peber
1½ dl vand
—
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 190 grader.
Vask squash/græskar og skær den over i midten. Fjern frøene og kødet omkring dem. Skær squash/græskar i ca. 8 stykker. Læg dem på en plade og hæld ca. 1 spsk olie på. Brug hænderne til at oliere alle stykker. Krydrer med salt og peber.
Hæld den resterende olie på stor stegepande og steg løget ved høj temperatur i ca. 5 minutter. Tilsæt selleri og peberfrugt, rør rundt og læg et låg på, sænk varmen og lad grøntsagerne stege i 5 minutter.
Sæt varmen op igen – og tilsæt hvidløg og røget paprikapulver. Rør rundt i 1 minut, og tilsæt vin, tomater, bønner, ærter, hakket persille, samt salt og peber. Kog det op – og lad det derefter simrer under et låg i 20-25 minutter. Tilsæt lidt vand, hvis bønnerne bliver lidt tørre.
Så snart bønner og ærter begynder at simrer, sættes squashen i ovnen og steges i 20-25 minutter indtil stykkerne er bløde og begynder at få lidt brune kanter.
Server de krydrede bønner i store skåle toppet med stykker af den stegte squash. Garnér med lidt persille!