Risret

Skøn vegansk risret der er nem at tilberede – og samtidig er fyldt med gode grøntsager og planteproteiner

2 personer

Ingredienser:
500 g soja granulat
1 grøntsagsbouillon terning (halvdelen af terningen skal blandes op med 3 dl vand, og den anden halvdel skal koges med risene)
100 g ris
1 tsk salt
1 tsk gurkemeje
1 tsk karry
1/2 tsk kokossukker
1/4 tsk cayennepeber
1/4 tsk hvidløgspulver
2 dl ærter
1 peberfrugt
1 stor gulerod
1 dåse majs
1 løg
1 stængel selleri
Saften fra 1/2 lime

Fremgangsmåde:
Udblød soja granulat i 3 dl grøntsagsbouillon. Imens det står, koges risene i en gryde som anvist på pakken med 1/2 grøntsagsbouillon terning og krydderierne. Skær peberfrugt, gulerod, selleri og løg i små tern.
Kom de skårne grøntsager på en pande og steg dem til de bliver bløde. Tilsæt de resterende grøntsager, de kogte ris og den udblødte soja granulat. Rør rundt og lad det stå og simre i 5-10 minutter.

Anret det hele på en tallerken og top med limesaft.