Quinoagrød i 2 varianter

Nem og sund grød i to lækre smagsvarianter hvor basis udgøres af quinoaflager og chiafrø. Første variant er en krydret udgave, som leder tankerne hen på smagen af gulerodskage. Anden variant er en skøn kombination af raw kakao, kakaonibs og appelsin.
Quinoa er naturlig glutenfri, rig på fibre og har et fornuftigt indhold af protein som sikrer en god mæthedsfornemmelse. Nyd grøden kold direkte fra køleskabet eller varm den i mikroovnen. Quinoagrøden kan både spises som morgenmad eller et sundt mellemmåltid i løbet af dagen.

Ingredienser:

BASE:
1 dl quinoa flager
1 spsk chiafrø

#1: ”GULERODSKAGE” 

Ingredienser:
1 lille gulerod (50-70 g)
1 dadel
2 spsk valnødder
1/2 tsk kanel
1/8 tsk ingefær
1/8 tsk nelliker
1/8 tsk vaniljepulver
1 tsk sirup eller sukker
1,5 dl mælk efter eget valg

Fremgangsmåde:
Kom alle base-ingredienserne i et glas med tilhørende skruelåg.
Riv guleroden groft på et rivejern, skær dadlen i tern og hak valnødderne. Kom herefter alle de resterende ingredienser i glasset og sørg for at få dem rørt godt sammen. Stil grøden på køl natten over. Om morgenen kan grødes nydes direkte fra køleskabet. Pynt evt. med hakkede valnødder og lidt nøddesmør.
For en varm grød tilsættes ca. 3-4 spsk mælk og grøden varmes op i mikroovnen.

#2: CHOKO APPELSIN:

Ingredienser:
1 spsk økologisk raw kakaopulver (eller almindelig)
Saften fra 1/2 appelsin
Frugtkødet fra 1/2 appelsin (skåret i tern)
1 tsk kakaonibs
1 dl mælk efter eget valg

Fremgangsmåde:
Kom alle base-ingredienserne i et glas med tilhørende skruelåg.
Skræl appelsinen og skær den i mindre tern. Kom herefter alle de resterende ingredienser i glasset. Sørg for at røre dem godt sammen. Stil grøden på køl natten over. Om morgenen kan grødes nydes direkte fra køleskabet. Top evt. med appelsin og lidt nøddesmør.
For en varm grød tilsættes ca. 3-4 spsk mælk og grøden varmes op i mikroovnen.