Fantastisk lækre quinoa cookies – der er et sundt alternativ til dessert. Skønne at have når den trangen til noget sødt melder sig. Opskriften er fra den britiske madportal The Cook & Him.
14 cookies
—
Ingredienser:
2 store, modne bananer – jo mere modne – jo bedre
2½ dl blød jordnøddesmør
2½ dl quinoa flager
1¼ dl havregryn
1¼ dl nødder, gojibær, rosiner, tranebær eller mørk chokolade – vælg hvad du har lyst til.
—
Sådan gør du:
Ovnen opvarmes til 180 °C – og der lægges bagepapir på en plade.
Skræl bananerne, knæk dem i mindre stykker i en stor skål og mos dem med en gaffel, indtil de er godt mosede. Rør jordnøddesmørret i og bland det godt. Tilsæt de valgte nødder, bær eller lignende, quinoaflager, havregryn og bland det hele grundigt.
Brug våde/fugtige hænder til at lave små cirkulære kager og sæt dem på pladen. Tryk dem flade hvis det er nødvendigt. De løber ikke meget ud eller hæver op, så de kan sættes ret tæt sammen.
Bages i 25 minutter, indtil de er gyldne. Lad dem afkøle i 10 minutter før de flyttes til en bagerist, hvor afkøles helt.
Når kagerne er helt afkølede lægges de i en lufttæt dåse, hvor de kan opbevares i nogle dage – hvis de altså ikke er spist inden da 😉