Italienske veggie-kødboller i krydret tomatsauce

Skønne italienske veggie-kødboller i spicy tomatsauce – lækkert, nemt og proteinrigt! Veggie-bollerne er baseret på Edgy Veggie Seitan, et vegansk produkt lavet af hvedeprotein. Produktet fås i udvalgte Meny, Føtex- og Bilka-butikker 💚.


Ingredienser:

Veggie-kødboller:
1 pakke Edgy Veggie Seitan
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld basilikum
Skallen af ½ citron
1 spsk dijonsennap
½ dl panko rasp
1 æg eller tilsvarende vegansk æggeerstatning
½ dl grøntsagsbouillon
½ revet løg
1 dl revet parmesan (hvis du ønsker det vegansk – kan du bruge noget miso pasta for at få umami smag)
Lidt friskkværnet peber
Knivspids salt

Tomatsauce:
1 ds cocktail tomater
3 hvidløgsfed
1 løg
Ca. ½ dl finhakket basilikum
Ca. ½ dl finhakket bredbladet persille
1 dl hvidvin
En knivspids sukker
2 spiseskefulde kapers
1 dl blandede stenfri oliven
1 spsk rødvineddike
Saften fra den halve citron, du brugte skrællen på.


Sådan gør du:

Veggie-kødboller:
Hæld alle ingredienserne i en blender og blend til massen er jævn. Form til middelstore veggie-kødboller og steg ved middelhøj varme, indtil de får en jævn fin brun farve. Tag veggie-bollerne af panden og stil dem til side.

Tomatsauce:
Steg løg og hvidløg på panden. Hæld vinen over. Tilsæt tomater, sukker, kapers og oliven. Lad det koge op i et par minutter. Hæld citronsaften i og smag til med eddike. Krydre med chiliflakes, salt og peber. Når saucen har simmeret i et par minutter mere, skal du vende veggie-kødbollerne i og hælde tomatsaucen over. Afslut med at rive masser af parmesanost over.

Serveres straks med pasta eller andet tilbehør.