Påskesteg af seitan

Brug seitan til at lave en lækker steg. Passer perfekt på det grønne påskebord eller til andre hyggelige anledninger, som kalder på god mad.


Ingredienser:

400 g seitan
200 g svamp
1 hakket løg
2 hakkede fed hvidløg
2 spsk kraftig fond (fx grøntsags- eller kantarelfond)
½ dl persille
1½ spsk rosmarin
1 dl hakkede valnødder
1 dl kikærtevand/aquafaba
3 spsk kartoffelmel


Sådan gør du:

Blend seitan-blokken til en fars. Brun svampe, løg og hvidløg i olie og krydr med salt, peber og rosmarin. Blandingen røres i seitanfarsen sammen med fond, persille og valnødder. Til sidst tilsættes kikærtevandet og kartoffelmelet og røres godt sammen. Form massen til et farsbrød som lægges i en smurt aflang form. Dæk farsbrødet med bagepapir og bag det i ca. 50 min ved 200 °C. Lad det stå og hvile lidt inden det serveres.