Indisk curry med carlinærter

En dejlig ret vegetarisk curry med carlin peas, spinat og halloumi. Carlinærter er lidt sprøde i det og giver retten en skøn tekstur. Carlin ærterne skal lægges i blød i 8 timer inden de koges, så start gerne dagen før. Udelad evt. smør og erstat halloumien med tofu hvis du ønsker en vegansk carlin pea curry.

Ingredienser
½ pose Hodmedods økologiske Carlin ærter
Smør og rapsolie til bruning af krydderierne
1 spsk koriander
1 spsk Madras karry
Chili pulver (mængde afhænger af hvor stærk man ønsker curryen)
1 spsk kofta masala (eller evt. garam masala)
1 spsk nymalet kardemomme
1 fed hvidløg, presset
1 spsk tomatpuré
2 kanelstænger
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
1 pose storbladet spinat, frossen
1 pk halloumi

Sådan gør du:
Dagen før: hæld carlin-ærterne i en kasserolle og dæk med koldt vand. Lad dem stå i blød i 8 timer.

Start med at koge carlin ærterne. Hæld vandet fra som de har ligget i blød i og fyld frisk vand på så det dækker ærterne. Lad dem koge i ca. 40 min. Tag den frosne spinat ud så den kan nå at tø op.

Varm smør og rapsolie i en gryde. Brun de tørre krydderier og hvidløg – vær forsigtig med varmen, så de ikke bliver brændt. Tilsæt tomatpuréen og lad den stege med inden et par minutter inden kokosmælk og Tilsæt spinaten og lade det koge sammen og tilsæt herefter carlin ærterne og lad det koge yderligere 10 min. Mens retten kogen skæres halloumien ud i tern og forsteges. Smag curryen til med salt og peber, et lille drys sukker og den forstegte halloumi i tern.

TIPS: Hvis retten er lidt tynd i smagen kan man evt. smage til med et lille skvæt æblecidereddike. Syren er god til at afbalancere smagen.