Edgy Veggie Tikka Masala

Skøn Tikka Masala gryderet inspireret af det indiske køkken – her i en version med Edgy Veggie hvedeflager. Du kan enten vælge at lave din egen Tikka pasta eller købe en færdiglavet og dermed spare tid.

Ingredienser:
500 g soja granulat
3 dl økologisk vegetabilsk bouillon
6 tsk Tikka pasta (kan købes i de fleste større butikker, eller brug nedenstående opskrift)
120 ml valgfri yoghurt naturel (helst ikke light yoghurt)
1 tsk olie
1 hakket løg
1 knust fed hvidløg
1 frisk hakket chili (eller mindre, hvis du synes, det er for stærkt)
2,5 cm revet ingefær
1 spsk tomatpure
250 ml vand
15 ml citronsaft

Tikka pasta:
2 tsk korianderfrø
2 tsk spidskommen
1,5 tsk hvidløgspulver
2 tsk paprika
1 tsk garam masala
1 tsk ingefærpulver
2 tsk chilipulver
½ tsk gurkemeje
¼ tsk salt
1 tsk citronsaft
150 ml hvidvinseddike
150 ml olie


Sådan gør du:
Hæld soja granulat i en skål sammen med bouillon og lad det stå til væsken er absorberet (ca. 30 min). Bland 3 tsk Tikka pasta og 60 ml yoghurt i.

Varm olien i en gryde og brun løg, hvidløg, chili og ingefær i cirka 5 min. Tilsæt resten af Tikka pastaen og lad det simre yderligere 2 min. Bland vand og tomatpuré i og lad det simre i yderligere 15 min. Lad det køle lidt af og kør det glat i en foodprocessor. Hæld det tilbage i gryden. Tilsæt den resterende yoghurt, citronsaft og den marinerede edgy veggie. Varm det godt igennem i ca 5 min.

Serveres med ris, naan brød og frisk koriander.

Hjemmelavet Tikka pasta:
Knus koriander og spidskommen i en morter. Tilsæt de øvrige krydderier og rør godt. Bland krydderierne med citronsaft, hvidvinseddike og 2 tsk vand til en løs pasta.
Varm olien i en stor gryde (fx en wok), hæld pastaen i og kog indtil alt vandet er blevet absorberet (ca. 10 min). Når olien stiger til overfladen er Tikka pastaen færdig.
.