Edgy Veggie “Pulled Pork”

Pulled seitan served in a burger bun

Hurtig og nem kødfri udgave af den klassiske pulled pork burger. Her med seitan naturel som er rig på protein.

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:
1 pakke seitan naturel

Til BBQ saucen:
1 løg
3 spsk olie
3 dl vand
1 dl tomatpuré
1 dl æblecidervineddike
¾ dl rørsukker
1 spsk stødt paprika
½ spsk cayennepeber
2 spsk sirup
1 tsk røgekstrakt
salt og peber

Fremgangsmåde:
Begynd med BBQ saucen. Hak løg fint og steg det i olien indtil stykkerne bliver klare. Bland de øvrige ingredienser til saucen og hæld det over løgene og lad det simre i ca. 45 min. Sæt ovnen på 200°C. Skær seitan i små tynde stykker/strimler og bland det i den færdige BBQ sauce. Bred det ud i en bradepande og lad det stege i ovnen i 15 min.
Serveres med gode burgerboller, salat, pandestegte løg, creme fraiche (eller vegansk alternativ) og rødløg.
Læg salat og pandestegte løg i bunden af brødet, læg soja granulat ovenpå og top med creme fraiche og rødløg.

Tips: Server gerne med en frisk bønnesalat.