Vaal Dhal med ristede broccoli, solsikkekerner, æbler og persille.
Der findes ikke én rigtig måde at spise dhal på, dhal spises på mange forskellige måder i hele Asien. Men her er et forslag til, hvordan du kan servere din dhal.
Til 2 personer:
2 dåser Vaal Dhal
400 g broccoli (groft skåret eller mandolinsnittet)
40 g solsikkekerner
1-2 æbler
20 g bredbladet persille
1-2 spsk. olivenolie
salt
sort peber
1 rød chili
—
yoghurt
naanbrød
Fremgangsmåde:
- Kom Vaal Dhal i en gryde og varm den op ved middel varme. For bedste smag, undgå at lade dhal’en stå og koge. Smag til med salt og peber.
- Skær broccolien ud i buketter og derefter i tynde skiver.
- Skær æblet i skiver og hak persillen groft.
- Steg broccolien og solsikkekernerne på en meget varm pande tilsat olie. Kernerne tages af når sprøde, ca. 30 sek. Smag til med salt og peber.
- Anret den varme Vaal Dhal i en skål med broccoli, solsikkekerner, hakket chili og et par æbleskiver. Drys persille på toppen og server med yoghurt og naanbrød.
God appetit!