Vaal Dhal med broccoli/æble topping

dhal med topping edgy veggie

Vaal Dhal med ristede broccoli, solsikkekerner, æbler og persille.

Der findes ikke én rigtig måde at spise dhal på, dhal spises på mange forskellige måder i hele Asien. Men her er et forslag til, hvordan du kan servere din dhal.

Til 2 personer:

2 dåser Vaal Dhal
400 g broccoli (groft skåret eller mandolinsnittet)
40 g solsikkekerner
1-2 æbler
20 g bredbladet persille
1-2 spsk. olivenolie
salt
sort peber
1 rød chili


yoghurt
naanbrød

Fremgangsmåde:

  • Kom Vaal Dhal i en gryde og varm den op ved middel varme. For bedste smag, undgå at lade dhal’en stå og koge. Smag til med salt og peber.
  • Skær broccolien ud i buketter og derefter i tynde skiver.
  • Skær æblet i skiver og hak persillen groft.
  • Steg broccolien og solsikkekernerne på en meget varm pande tilsat olie. Kernerne tages af når sprøde, ca. 30 sek. Smag til med salt og peber.
  • Anret den varme Vaal Dhal i en skål med broccoli, solsikkekerner, hakket chili og et par æbleskiver. Drys persille på toppen og server med yoghurt og naanbrød.

God appetit!