Chili con Edgy Veggie

Vegansk chili gryderet inspireret af den klassiske “Chili con Carne” – men med soja granulat for at tilføre retten ekstra protein, samt lidt mere tekstur og “bid”.


Ingredienser:

500 g soja granulat
3 dl vand + 1 bouillonterning
2 spsk stærk kaffe
1 spsk balsamico vineddike
1 spsk mørk sojasauce
Chiliflager efter smag

2 løg
2-3 fed hvidløg
7 dl vand
3 dl rødvin
1 dåse hakkede tomater
2 spsk tomatpuré
1 spsk spidskommen
2 kanelstænger
1 spsk timian
½ squash i tern
1 bundt broccoli
1 dåse sorte bønner
1 dåse hvide borlottibønner
2 tsk sukker
salt og peber
1 spsk vineddike
Olivenolie

Sådan gør du:
Kog vandet med bouillonterningen, tilsæt kaffe, balsamico vineddike, mørk soja og chiliflager. Lad et stå nogle minutter og køle af. Hæld bouillonblandingen over Edgy Veggie bidderne og lad det trække ca. 20 min.

Svits løg og hvidløg i olivenolie. Tilsæt kanelstænger, spidskommen og timian og lad det stege med i 1-2 min. Tilsæt den udblødte Edgy Veggie og evt overskydende bouillon. Lad det stege ved middelhøj varme i nogle minutter. Hæld vand, rødvin, sukker, tomater og tomatpuré ved og lad det koge under låg i 20 min. Smag til med salt og peber. Tilsæt bønner, broccoli og squash. Lad det koge i nogle min. Jævn evt. med Maizena til ønsket konsistens. Smag til med vineddike.

Serveres med salat, godt brød og græsk yoghurt.