Tid og køkken
Tid – forberedelse 30 min
Tid – tilberedning: 10 min
Tid – total: 40 min
Type – frokostret eller lettere hovedret, kan snildt laves om til appetizers i mindre udgaver!
Køkken – vietnamesisk- fransk inspireret
Antal personer 4
Ingredienser
2 pakker tofu med mandler og nødder
olie at stege i
Marinade:
0,5 dl soya
2 spsk ristet sesamolie
2 spsk sirup
3 hvidløgsfed
1 stk citrongræs (5-10 cm)
en lille klods frisk ingefær
1 lille bdt koriander (gem 1/4 -1/3 til servering af baguetterne )
2 knivspids salt
lidt friskkværnet sort peber
Lynsyltet grønt:
1 gulerod
10 cm kinaradise eller 1/2 glaskål
1 rødløg
1 dl riseddike
3 spsk sirup
1 tsk salt
Til servering:
4 x 20 cm baguetter
1 agurk i tynde skiver
basilikum (+ koriander som gemt når vi lavede marinade og muligvis andre urter, du har lyst til)
Hjertesalat
Mayo
Chilimayo
Fremgangsmåde
1. Dup tofuen tør og halvér hver blok. Skær derefter hver halvdel i 4 skiver (der skal beregnes 3-4 skiver i hver baguette).
2. Pil hvidløg og ingefær. Kom alle ingredienser til marinaden i en blender og blend (brug også stilkerne fra koriander undtagen det lille styk helt i bunden). Kom tofuen i en skål og hæld marinaden over, massér forsigtigt og sæt til side.
3. Forbered de syltede grøntsager ved at blande ingredienserne til lagen i en skål. Vask og klargør grøntsagerne og skær dem ud i
julienne/ tændstikstørrelse. Halvér løget og skær det i tynde skiver. Kom grøntsagerne ned i lagen, massere let, pres det evt lidt sammen det er dækket af lagen og sæt til side.
4. Varm en stegepande op på middelhøj varme. Kom olie i. Tag tofuen op fra marinaden (behold evt overskydende marinade i
skålen), ryst skiverne let, så der ikke kommer for meget væske kommer med i stegepanden. Steg tofuen gylden ca. 3-5 min på
hver side. Derefter lægges de tilbage i marinaden i skålen mens vi færdiggør baguetterne.
5. Vask og skær agurk i tynde skive. Vask salaten og de friske urter. Dup dem tørre eller giv dem en tur i salatslyngen. Skær baguetterne op.
6. Smør et tyndt lag mayo i bund og top. Kom salat og tofu på og derefter drænede syltede grøntsager, agurk, rigeligt med blade urter og top med chilimayo inden du kommer “låget” på.