Nudelsalat med ovnbagt mandel-tofu og goma-dressing

Smagfulde stykker af marineret og bagt tofu i en kold nudelsalat med friske grøntsager og gomadressing (cremet sesam dressing). perfekt til madpakken eller en varm sommerdag.

Tid og køkken

Tid – forberedelse: 30 min
Tid – tilberedning: 30 min
Tid – total: 1 time
Type – hovedret
Køkken – asiatisk fusion
Antal personer: 4 personer

Ingredienser

2 tofu med mandler og nødder
2 hvidløgsfed
1 lille klods ingefær
2 spsk soya
1 spsk sriracha eller harissa
2 tsk riseddike
2 spsk brunt sukker (muscovado, farin eller kokos)
2-3 spsk ristet sesamolie
1,5 spsk maizena
1 knivspids bagepulver
1 spsk sesamfrø
Evt. forårsløg ringe og sesamfrøer til at toppe med
Tynde risnudler til 4 personer
Blandede rå grøntsager fx peberfrugt, gulerod, agurk, forårsløg, blancherede bønner/sukkerærter, spirer,
Evt. friske urter og nødder
Goma dressing (kan købes i de fleste supermarkeder)

Fremgangsmåde

1. Tør tofuen og presse evt vand ud – så meget du kan uden at den går i stykker. Skær den ud i firkanter på ca. 2×2 cm.
2. Pil og riv hvidløg og ingefær fint. Kom i en skål med soya, chilisauce, riseddike, sukker og sesamolie og rør det sammen med en gaffel.
3. Vend tofu-stykkerne i marinaden og lad dem stå mens ovnen bliver varm. Sæt ovnen på 200˚C. I mellemtiden mix bagepulver og maizena.
4. Tag tofu-stykkerne op fra marinaden (gem den til senere), pres dem let for overflødig væske, og læg dem ud på en bageplade med bagepapir. Drys maizena-blandingen over tofu-stykkerne og
mix dem let, så de bliver dækkede. Drys dem med sesamfrø.
5. Fordel dem jævnt ud over pladen igen. Sæt temperaturen ned til 185˚C og bag dem i 15 minutter. Vend dem og bag dem i yderligere 15 min.
6. Kog nudlerne efter anvisning på pakken, og lad dem køle af. Vend med lidt sesamolie så de ikke klistrer sammen. Skræl, blanchér (hvis spirer, bønner eller sukkerærter) og skær dine grøntsager ud i
mundrette stykker til salaten. Skyl evt. friske urter.
7. Tag tofuen ud når den er bagt færdig og pensl med overskydende marinade. Drys evt. med sesamfrø og forårsløgringe.
8. Fordel nudler, grøntsager og tofu i dybe skåle og servér med goma dressing.