Vegansk tempeh BLT (bacon lettuce tomato sandwich)

Beskrivelse: en variant på den klassiske BLT sandwich, her med tempeh i stedet for bacon, og vegansk aioli.

Tid og køkken

Tid – forberedelse 35 min
Tid – tilberedning 25 min
Tid – total 1 time
Type – hovedret
Køkken amerikansk fusion
Antal personer 4

Ingredienser

1 tempeh
2 spsk olie
4 spsk vegansk soya
2,5 spsk sirup (fx ahorn eller daddel)
2 tsk æbleeddike
2 tsk gærflager
2 tsk røget paprika
1 tsk sød paprika
0,5 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1 tsk sellerisalt
4 ciabattaboller (eller andre veganske lækre boller eller brød)
vegansk aioli “mayo”
salatblade
store tomater
Evt. avokado og rødløg

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 185˚C. Skær tempeh ud i stænger (8 på langsiden). Mix alle ingredienser til marinaden i et fad. Tilsæt tempeh-stykkerne og vend dem i marinaden og så alle er dækket. Lad det marinere 30 min.
2. Vask salat og tomater i mellemtiden.
3. Tag tempeh-stykkerne op af marinaden og kom dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem 10 min på hver side, dvs vend dem halvvejs.
4. Varm en pande op på høj varme, svits hurtigt stykkerne 2 min på hver side for lidt branket sprødhed. Pensl derefter stykkerne med overskydende marinade.
5. Saml sandwiches ved at smøre top og bund med aioli. Fordel tempeh stykkerne, kom salatblade og
tomat i og låget på.