Tempeh ‘bolognese’, vegansk ‘kød-sauce‘

Beskrivelse: vegansk ‘bolognese’, variant på en klassisker. serveres med kogt pasta og i stedet for ost drysses med gærflager. gærflager kan fås i helsekostbutik. en god ret at starte med hvis du er begynder til tempeh.


Tid og køkken

Tid – forberedelse 10 min
Tid – tilberedning 35 min
Tid – total 45 min
Type – hovedret
Køkken – amerikansk fusion
Antal personer 4

Ingredienser

1-2 pakker tempeh (1 er nok til 4 personer, men hvis du også vil have lidt ekstra kan du sagtens bare lave samme opskrift med 2 stykker tempeh – så har du til lidt flere gæster eller til næste dag)
1 spsk olivenolie
2 løg
4 hvidløgsfed
1 tsk tørret oregano
2-3 stilke frisk timian
1 bdt frisk basilikum (gem lidt til pynt)
1 tsk sød paprika
2 spsk harissa
2 ds hakket tomat
0,5-1 dl vand
1 spsk gærflager
Din foretrukne pasta til 4 personer
Ekstra gærflager og evt vegansk ost til at toppe med

Fremgangsmåde

1. Pil og hak løg og hvidløg. Smuldr tempeh med fingrene. Skyl og hak basilikum groft, gem lidt til servering.
2. Varm en sauterpande op på middelhøj varme, kom olie heri. Start med at stege tempeh til det er gyldent, ca. 10 min. Kom derefter løg, hvidløg og krydderierne i og steg videre i 3-5 min.
3. Tilsæt harissa, hakket tomat, gærflager og vand. Skru ned for varmen til middel og lad retten simre i 20 min. Rør jævnligt.
4. Mens “bolognesen” simrer, koges pastaen efter anvisningen på pakken.
5. Servér “bolognesen” over den kogte pasta, drys med gærflager og lidt frisk basilikum.