Opskriften er udviklet af kogebogsforfatteren Jenny Chandler på hendes blog “I’ve Mostly Been Eating”. Hun har her lavet en fantastisk hummus, der er inspireret af den skønne mad i Middelhavsområdet. Hummussen er perfekt til sandwich, salater eller dips. Smørret smager bedst, når hummussen er varm!
Tips: Laver du hummussen på favabønner fra dåse har du en supernem hummus – der er færdig på et par minutter.
2 store skåle
—
ingredienser:
Hummus:
250 g tørrede, flækkede favabønner / hestebønner eller 1 dåse favabønner
1 hvidløgsfed, knust
½-1 citron – saften af den
1 dl olivenolie
Salt
Smør:
50 g usaltet smør
50 g grovhakkede pistacienødder
En stor knivspids chiliflager
—
Sådan gør du:
Hummus:
Tag en lille stegepande, hæld bønnerne på og dæk med et par centimeter koldt vand. Sæt derefter pladen på medium varme. Fjern det skum, der kommer, når bønnerne begynder at koge og lad dem simre, indtil de begynder at blive bløde. Tilsæt lidt vand hvis det er nødvendigt, men kun lige så bønnerne ikke tørrer ud. Det er meningen, at bønner og vand skal blive til en puré, men hvis bønnerne er for våde, kan hummussen blive for vandet. Hvis du bruger favabønner fra dåse, skal du bare hælde vandet fra dåsen, og derefter varme bønnerne i lidt fersk vand.
Blend bønnerne i en fødevareprocessor/blender – og tilsæt hvidløg, citronsaft, olivenolie og salt. Smag til og tilføj evt. mere smag. Så er hummussen færdig.
Du kan udmærket servere hummussen uden smør, men prøv alligevel med – det smager helt fantastisk!
Smør:
Smelt smørret i en lille gryde / stegepande. Brug høj varme indtil smørret begynder at boble. Brug derefter din næse. Når du begynder at lugte den karakteristiske smørduft, skal du være på vagt. Rør lidt i smørret, så det ikke brænder på. Når det begynder at blive lidt brunligt, hældes det hurtigt over i en skål.
Hæld pistacienødder og chili i. Hæld smørret over din hummus, efter at du har varm den lidt (enten i mikrobølgeovn eller i ovnen) – og server med lidt godt brød!