Romkugler med carlinærter

Fantastisk lækre romkugler fyldt med gode ingredienser. Herlige når man er sulten efter noget lækkert og godt.

10 kugler

Ingredienser:

100 g tørrede carlinaærter
100 g friske dadler
50 g hindbærmarmelade
25 g groft kokosmel
10 g ahornsirup
2 spsk kakaopulver
½ tsk romaroma
½ tsk vaniljesukker

Ekstra:
Groft kokosmel
Frysetørrede bær – fx hindbær, blåbær og/eller jordbær

Sådan gør du:

Læg ærterne i blød i vand natten over.
Hæld vandet fra og kom ærterne i en gryde og dæk dem med vand.
Kog ærterne møre (ca. én time)
Stil ærterne på køl.
Udsten dadlerne og kom dem i en foodprocessor eller blender. Tilføj også carlinærter, groft kokosmel, marmelade, ahornsirup, kakaopulver, romaroma og vaniljesukker.
Blend til en næsten ensformig og klæbrig masse opnås. Form massen til 10 kugler og tril dem i kokosmel og frysetørrede bær.
Opbevar romkuglerne i køleskabet – holdbarhed ca. 5 dage.