Faktaboks

faktaboks – start

Hvad er seitan?

  • Seitan (udtales say-tahn) er et fremragende alternativ til kød og kaldes også hvedekød, da det både ligner kød og har en tekstur, som ligger meget tæt op ad kød.
  • Seitan fremstilles ved at man vasker stivelsen ud af hvedemel hvorefter man det rene hvedeprotein tilbage. Når hvedeproteinet koges får man et produkt som både ligner og i tekstur minder rigtig meget om kød.
  • Seitan har i årevis været en basisingrediens i det asiatiske og vegetariske køkken.
  • Seitan udmærker sig ved at være et af de få kødalternativer som er fuldstændig fri for soja, og så har det et højt indhold af protein.
  • Da seitan er fremstillet af hvede har det i sin oprindelig form et helt neutral smag og er således helt uden bitre smagsnoter som kan optræde i soja- og ærtebasede køderstatningsprodukter.

faktaboks – slut

Udgivet
Kategoriseret som Blog