Tofu-“kylling”-burger

Tofuen kan få en mere “kød” agtig konsistens ved at fryse den. Den bliver marineret og paneret inden den steges sprød. Burgeren kan fyldes med dine yndlings tilbehør! burger dressing, syltet agurk, salat eller hvad du ønsker!

Tid og køkken

Tid – forberedelse: minimum 5 timer i fryseren, derefter optøning. derefter 1 time.
Tid – tilberedning: 20 min
Tid – total: 1 timme 20 min (+ frys og optøning)
Type – hovedret
Køkken – amerikansk
Antal personer 4

Ingredienser

NB: Denne ret bliver bedst hvis der anvendes tofu som har været frosset. Sørg derfor for at have haft tofuen i fryseren i min. 5 timer og dernæst optøet i køleskabet, inden du går i gang med denne ret
2 pk tofu
0,5 dl dijonsennep
0,75 dl lage fra syltede drueagurker
0,5 dl chilisauce, cholula, tabasco eller tilsvarende
2 spsk æblecidereddike
2 dl hvedemel
0,5 dl groft majsmel
1 spsk maizena
2 tsk tørret chili
1,5 tsk cayenne
2 tsk tørret løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
0,5 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
Olie til stegning
4 burgerboller + burger dressing, salat, løg, tomat, syltede drueagurker og evt. andet tilbehør

Fremgangsmåde

1. Hæld væske fra tofu og kom den i en bøtte med låg. Sæt i fryseren minimum 5 timer.
2. Optø tofuen, pres så meget væske fra som muligt. Dup den tør. Skær tofuen ud, så du har i alt 8 stykker.
3. Kom alle de våde ingredienser i en skål og mix. Kom alle de tørre ingredienser i en anden skål og mix.
4. Lav nu et tofu-stykke ad gangen. Vend først i den tørre blanding, derefter den våde, gentag processen og slut at med at dyppe i den tørre blanding.
5. Varm en pande op på middelvarme, kom godt med olie i panden så det dækker bunden. Steg tofu-stykkerne ca. 5 min på hver side.
6. Servér i letristede burgerboller med alt dit yndlingstilbehør!