Marineret tofu med ris

Lækkert marineret tofu i krydret sauce serveres med kogt ris.

Tid og køkken

Tid – forberedelse: 20 min ( + 30 min )
Tid – tilberedning: 15 min + tid til at koge ris
Tid – total: 35 min (+ 30 min marineringstid)
Type – hovedret
Køkken – asiatisk fusion
Antal personer – 4

Ingredienser

2 pk tofu
2 spsk sesamolie (ristet)
4 spsk sirup
2 tsk. røget paprika
1 tsk. five-spice krydderi
2 hvidløgsfed finthakket
4 spsk soya sauce
1 spsk sriracha chilisauce
+1 spsk olivenolie til at stege i
Grøntsagsris:
Ris til 4 personer
1 spsk olivenolie
3 gulerødder
1 løg
1 bdt forårsløg (gem et par til topping)
2 pak choi
2 grøntsagsbouillonterninger + vand ifølge anvisningen på ris-pakken (husk lidt ekstra vand pga grøntsagerne)

Fremgangsmåde

1. Hæld væske fra tofu og dup den tør. Skær den ud i tern eller strimler.
2. Mix alle ingredienserne til marinaden og kom tofu-stykkerne heri. Sæt til side i 30 min.
3. Skræl gulerødder og løg, vask pak choi. Skær lidt af bunden af pak choi, og top og bund af løg. Skær alle grøntsagerne ud i mindre stykker, ca. 2×2 cm.
4. Skyl risene. Varm en gryde op, kom olie i og svits derefter grøntsagerne og risen ca. 4 min. Hæld vand over og tilsæt
bouillon og rør rundt til den er opløst. Kog derefter risene som normalt, men et par minutter kortere tid, før du slukker for varmen
og lad dem dampe færdig.
5. Varm en stegepande op og kom olien i panden. Tag tofu-stykkerne op af marinaden, men gem marinaden. Steg stykkerne ved middelvarme ca. 2-4 min på hver side. Kom derefter marinaden i panden og tag den fra varmen.
6. Servér de marinerede tofu-stykker med grøntsagsrisene. Drys med lidt forårsløgringe, og evt. ekstra soya.