Miso-bagt tofu i sommerruller

Lækre sommerruller med miso-bagt tofu, nudler og sprøde friske grøntsager. Dyp dem i en peanutdip eller din ynglingssauce/-dip!

Tid og køkken

Tid – forberedelse 45 min
Tid – tilberedning 15 min
Tid – total 1 time
Type – mellemmåltid eller let hovedret
Køkken – asiatisk fusion
Antal personer 4 ( ca. 16 stk./dvs. 4 per person)

Ingredienser

Sommerruller:
2 pk tofu
1 spsk miso-pasta
2 spsk vand
150 ml mirin (eller riseddike)
75 ml soya
16 rispapir
100 g vermicelli (tynde ris eller glasnudler)
1 agurk
1-2 gulerødder
Spirer, ca. 50 g
Evt. frisk thai basilikum, basilikum og/eller koriander
Dip:
1 dl cremet peanutbutter
1 dl varmt vand
0,5 dl lime juice
1 spsk soya
4 tsk sukker

Fremgangsmåde

1. Fjern/pres så meget vand du kan ud fra tofuen med viskestykke eller køkkenrulle. Skær den ud først i store skiver, derefter i stænger som store pommes fritter (husk vi skal lave 16 ruller, så 16 eller 32 ‘pinde’).
2. Tænd for ovnen på 200˚C. Kom miso-pasta i en stegepande (stor nok til at alle tofu stykker får plads i bunden). Hæld kogende vand over for at opløse den. Tilsæt mirin og soya og kog det op. Kom derefter tofuen i, og lad det simre 15 min. Vend dem rundt efter ca. 7-8 min.
3. Tag tofu-stængerne op fra saucen og bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag tofuen i 15 min i ovnen. Kog i mellemtiden saucen ned til en glaze. Dryp lidt glaze på de færdigbagte tofu-stænger og stil dem til side.
4. Hæld kogende vand over nudlerne og lad dem stå 15 min, eller følg anvisning på pakken. Skyl dem derefter i koldt vand.
5. Vask og skræl gulerødder, vask agurk, spirer og krydderurter. Skær agurk og gulerødder i tændstik-tynde stykker. Pluk bladene fra evt urter.
6. Pisk ingredienserne sammen til peanut-dippen i en lille skål.
7. Sørg for du har god plads ved et bord, læg et fugtigt, rent viskestykke på bordet, og en tallerken/skål med lunkent vand stor nok at rumme rispapiret. Saml alle dine ingredienser på armslængde afstand rundt dig. Sørg også for at have noget at lægge de færdige ruller på, helst med lidt fugtig køkkenrulle i bunden.
8. Kom et rispapir ad gangen i vandet, og vent ca. 20 sek. Tag det derefter op og læg det på det fugtige viskestykke. Fordel
alle dine ingredienser i en lille rektangel i midten af hvert papir; ca 2 spsk nudler, 1 eller 2 stykker tofu, grøntsager, blad og spirer. Fold nu stramt undersiden over midten, derefter toppen over midt og til sidst de to sider hen over midten til en rulle. Forsæt indtil alle rullerne er lavet . Lav nu alle rullerne. mens du laver alle sammen. Læg de færdige ruller på lidt fugtig køkkenrulle så de ikke klistrer fast til tallerkenen.
9. Servér rullerne straks med dipsaucen til.