Tofu-wok for begyndere

Simpel velsmagende wokret med tofu og kogte nudler.

Tid og køkken

Tid – forberedelse: ca 10 min
Tid – tilberedning: ca 15 min
Tid – total: 25 min
Type – hovedret
Køkken –asiatisk fusion
Antal personer: 4

Ingredienser

1 pk tofu
1 pk brune champion
1 bdt forårsløg
1 rødløg
2 hvidløgsfed
1-2 spsk olie
2 spsk soya
1 tsk chilisauce (sambal oelek, Linghams, eller sriracha)
3-4 spsk østerssauce eller mushroom sauce
Evt. 1 knivspids sukker og 1 citronbåd
Nudler til 4 personer

Fremgangsmåde

1. Sæt en gryde vand over til at koge nudlerne.
2. Hæld vandet fra tofuen og dup den tør. Skær den ud i ca. 2×2 tern. Lad ligge på køkkenrulle.
3. Forbered grøntsagerne: børst champion, skær evt roden af, skær derefter ud i kvarte. Vask forårsløg, skær den yderste top og bund af. Skær dem derefter i ca. 4 cm lange stænger. Skræl rødløget, halvér og skær i skiver. Pil og hakke hvidløget fint.
4. Sørg for at have soya, østerssauce/mushroomsauce og chilisauce ved hånden.
5. Kog nudlerne efter anvisning på pakken når vandet koger.
6. Varm en sauterpande op og kom olie i panden. Steg tofu-stykkerne gyldne i ca. 5 min. Tilsæt løg og hvidløg lad det stege videre i 2 min. Skru ned til middel varme og kom chilisauce, forårsløg og svampe i panden. Sørg for det bliver vendt godt rundt. Steg videre i ca. 5 min. Tilsæt nu som det sidste soya og østerssauce/mushroomsauce i panden og lad det koge op. Tag panden fra varmen og smag retten til med peber, evt. en knivspids sukker og lidt citronsaft. Vend rundt og servér med de kogte nudler.