Falafel-tallerken med salat, tzatziki og baba ganoush

Lækker meze-tallerken med falafel, og to cremede dressinger, server med brød, friske og syltede grøntsager, oliven og hvad du bedst kan lide. Hvis du vil servere helt vegansk, så skift tzatziki ud med hummus eller tahin-dressing.

Tid og køkken

Tid – forberedelse: 70 min
Tid – tilberedning: 10 min.
Tid – total: 80 min
Type – hovedret eller appetizer
Køkken – mellemøsten – middelhavet fusion
Antal personer 4

Ingredienser

2 pakker falafel
2 spsk olie
Baba ganoush:
1 stor aubergine
2 spsk tahin
2 hvidløgsfed
saften fra en halv citron
Salt og peber
Tzatziki:
1/2 agurk
2 dl græsk yoghurt
2 spsk citronsaft
1 hvidløgsfed
1 knivspids salt, friskkværnet peber
Evt hakket mynte, dild eller persille
Til servering:
Salatblade
Agurk
Tomat
Fladbrød
Syltede grøntsager (fx cornichons, peberfrugt)
Oliven

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225˚C. Halvér auberginen, læg den med skærefladen nedad i et ovnfast fad og bag i ovnen i 1 time.
2. Lav tzatziki i mellemtiden. Riv agurken på den grove side, kom salt i og massér saften ud i en sigte over vasken. Pil og pres hvidløget, vend med yoghurt, citronsaft og evt. hakkede urter. Kom den revne, afdryppede agurk heri og smag til med salt og peber.
3. Vask og forbered grøntsagerne og tilbehøret, som du skal bruge til servering.
4. Steg falaflerne på pande ved middel høj varme i lidt olie i ca. 5-10 min til de er lune. Sæt til side.
5. Pil og pres hvidløget i en skål. Tilsæt resten af ingredienserne til baba ganoush heri sammen med indmaden fra den færdigbagte aubergine. Mos ingredienserne sammen med en gaffel og smag til med salt og peber.
6. Servér falaflerne med de to slags dressinger, friske og syltede grøntsager, oliven og lækkert brød.