Tempeh taco

Vegansk eller vegetariske tempeh tacos! en simpel måde at lave denne klassiker om til vegan/vegetarisk.

Tid og køkken

Tid – forberedelse 10 min (+ tid at ordne evt andre grøntsager)
Tid – tilberedning 25-30 min
Tid – total 40 min
Type – lettere hovedret
Køkken – mexicansk fusion
Antal personer 4 (nok til 3 til hver = 12 tacos)

Ingredienser

Tempeh fyld:
2 pakker tempeh
3 hvidløgsfed
1 løg
2 spsk olivenolie
3-4 tsk spidskommen
1 tsk salt, lidt friskkværnet peber
1 tsk sød paprika
1 tsk oregano
2 spsk harissa
1 ds hakket tomat
1 tsk sirup
salt og peber
8 tacoskaller
2 avocado
salatblade
Lingham’s Chilli Sauce (eller anden chilisauce)
Koriander og lime til topping
Diverse fyld – fx peberfrugter, løg, tomat, agurk, majs eller hvad du ønsker!

Fremgangsmåde

1. Riv tempeh på den grove side af et rivejern. Pil og hak løg og hvidløg.
2. Varm en pande op med lidt olie. Steg tempeh gyldent ca. 10 min. Tilsæt derefter løg og hvidløg og steg videre i ca. 5 min. Kom derefter de tørre krydderier og harissa i og steg videre ca 3 min. Tilsæt hakket tomat, skru lidt ned for varmen og lad det simre ca. 10 min. Smag til med salt, peber og sirup. Tag panden af varmen og sæt til side.
3. Vask og skær salat, avokado og andet fyld ud, som du vil have i dine tacos.
4. Servér tacoskallerne med salat, tempeh fyld, chilli sauce, lime, koriander og hvad du ønsker!