Halloumi-peber burger med peberfrugt & chili spread

Tid og køkken

En lækker kødfri variant af en burger. Erstat osten med lidt champignon eller undlad den helt hvis du ønsker en vegansk burgerhelt ubehandlet for at gøre den vegansk. Det lækre her er smagen af ​​pålæg, som forstærkes af stegte løg og peberfrugter med frisk salat og lidt mere syrlighed.

Tid – forberedelse 15 min
Tid – tilberedning 15 min
Tid – i alt 30 min
Type – snack eller hovedmåltid
Køkken – vegetarisk
Antal personer – 4

Ingredienser

4 burgerboller
Halloumi (1-2 pakker alt efter hvor meget ost du vil have i burgeren)
1 glas peberfrugt & chili spread
2-3 peberfrugter
1-2 løg
(1 spsk olie, salt og peber)
Lidt salat – f.eks. rucola eller anden type
Syltede agurker:
1 agurk i tynde skiver
1 dl æblecidereddike
¼ tsk salt + knivspids peber
4 tsk sukker sukker

Fremgangsmåde

1. Kog eddike op med salt, peber og sukker. Skær agurken i fine skiver. Læg halvdelen af ​​agurkeskiverne i lagen og stil til side. Lad den anden halvdel være friske i burgeren.
2. Skræl løg. Skyl og fjern frøstandene fra peberfrugterne. Halver løg og peberfrugt og skær i tynde stave/stave.
3. Varm en stegepande op, når den er helt varm ristes de flækkede boller gyldne på den tørre pande på begge sider. Sæt til side. Kom olie på panden og steg løg og peberfrugt til de er gyldne og let bløde. Smag til med salt og peber. Tag panden af varmen.
4. Skær halloumien i passende klodser/skiver. Steg halloumien gylden på begge sider.
5. Vask salat.
6. Fordel et godt lag peberfrugt & chili spread på bolle-top og bolle-bund. Kom salaten på bunden, derefter ¼ del af de stegte peberfrugter og løg. Tilsæt derefter halloumi, let afdryppede syltede agurker, friske agurkeskiver og overbolle.