Tid og køkken
Tid – forberedelse 15 min
Tid – tilberedning 30 min
Tid – total 45 min
Type – hovedret.
Køkken – amerikansk
Antal personer 4
Ingredienser
2 pakker tempeh
5 dl grøntsagsbouillon
0,2-0,5 dl bbq sauce fx Sweet Baby Ray’s
1 tsk sellerisalt
friskkværnet sort peber
0,5 spsk olie
Coleslaw:
3 gulerødder
300-400 g hvidkål
5 spsk vegansk aioli
1 tsk dijonsennep
salt og peber
Grøn salat:
1 romainesalat
0,5 agurk
2 majskolber
2 avokado
Brød
Træspyd
Fremgangsmåde
1. Skær tempeh i 4 stykker på langs, derefter 4 gange den anden vej, således at du ender med 16 firkanter af hver tempeh.
2. Kom bouillon i en stegepande og kog op. Kom tempeh-stykkerne på panden og lad dem simre 10 min. Tag dem op og kom dem i en skål. Hæld bbq sauce, salt og peber over og vend rundt så at alle er dækket til. Sæt til side.
3. Halver majskolberne og kog dem ca. 10 min.
4. Skræl gulerødderne, riv dem groft. Skær hvidkålen tyndt. Vend dem med aioli og dijonsennep og krydr med salt og peber. Massér det godt sammen og sæt til side.
5. Vask salat og agurk. Skær agurken i skiver. Fjern sten fra avokado, halvér og skær i skiver.
6. Kom 4 stykker tempeh på hver grillspyd, således at der er 2 spyd til hver person.
7. Varm en grillpande op på høj varme, grill spydene ca 3-5 min på hver side.
8. Servér bbq-stykkerne med coleslaw, grøn salat og et lækkert brød til.