Sprød tofu katsu curry

En vegetarisk variant af klassikeren katsu curry. sprød paneret tofu med karry sauce og ris.

Tid og køkken

Tid – forberedelse: 30 min + frysning min. 5 timer og optøning igen af tofu
Tid – tilberedning: 30 min
Tid – total: 1 time + frysning og optøning af tofu
Type – hovedret
Køkken – asiatisk fusion
Antal personer 4

Ingredienser

NB: Denne ret bliver bedst hvis der anvendes tofu som har været frosset. Sørg derfor for at have haft tofuen i fryseren i min. 5 timer og dernæst optøet i køleskabet, inden du går i gang med denne ret
Karry roux:
2 spsk olie eller plantemargarine
2 spsk hvedemel
2 spsk mild karry pulver
1 tsk garam masala krydderi
1 tsk stødt korianderfrø
1 knivspids cayenne
Karry sauce:
1 spsk olie
1 løg
4 hvidløgsfed
1 lille stump frisk ingefær
1 pakke svampe
2 gulerødder
4,5 dl grøntsagsbouillon
2 tsk sirup
salt og peber
Evt. lidt soya
Tofu Katsu:
2 tofu (skæres i 4 skiver/hver ) + salt og peber
1,5 dl hvedemel
1,5 dl usødet plantemælk
1 spsk dijonsennep
1,5 dl panko rasp
olie at stege i
kogte ris til servering

Fremgangsmåde

1. Start med at lave roux: varm en lille gryde op på middel varme, kom olie eller plantemargarine i, og derefter mel lidt ad gangen
mens du rører. Bliv ved med at røre indtil melet bliver let gyldent ca. 2 min. Kom derefter krydderierne i og fortsæt med at riste melbollen ca. 1 min. Sæt til side.
2. Pil løg, hvidløg og ingefær og hak det fint. Rens svampe og skræl gulerødderne. Skær dem ud i mundrette stykker. Varm en mellemstor gryde op, kom olie heri. Svits alle grøntsagerne imens du rører ca. 5-8 min. Skru ned for varmen til middelvarme.
3. Tilsæt nu bouillonen over ca. 4 omgange, hvor du gradvist pisker din roux op med bouillon til du får en jævn sauce som derefter hældes over grøntsagerne. Lad det simre 5-10 min. Smag til med soya og sirup, salt og peber ved behov.
4. Pres så meget vand som muligt ud af de optøede tofu. Dup helt tør med køkkenrulle og skær hver blok i 4 skiver. Krydr med salt og peber på begge sider.
5. Tag nu 3 tallerkner frem. Kom mel i den første, plantemælk pisket med dijonsennep i nr 2, og til sidst panko rasp i den 3. Dyp skiverne en ad gangen først i mel, derefter mælk, gentag processen en gang til før tofuen til sidst at vendes i panko. Gør dette omhyggeligt så at paneringen dækker godt, et stykke ad gangen.
6. Varm en stegepande op, kom rigeligt med olie i, det skal tæt på en friturestegning (som fiskefileter) og steg den panerede tofu gylden ca. 5 min på hver side.
7. Skær hver katsu tofu i skiver og servere med karrysauce og kogt ris.