Tid og køkken
Tid – forberedelse: 20 min
Tid – tilberedning: 25
Tid – total ca. 45 min
Type – hovedret
Køkken – asiatisk fusion
Antal personer 4
Ingredienser
1 pk tofu
0,5 dl soya sauce
3 spsk kokossukker eller rørsukker
2 spsk riseddike
1 spsk ristet sesamolie
0,5 tsk chiliflager
1 tsk fiskesauce (kan evt udelades)
3 spsk olie +1 spsk til nudlerne
Ingefær (enten en frisk lille stump friskrevet, eller 1 tsk fra glas)
3 hvidløgsfed, finthakket
Nudler til 4 personer
2 peberfrugter
1 rødløg
Solsikkespirer eller andre spirer
Koriander, lime både og hakket peanuts til servering
Fremgangsmåde
1. Sigt væske fra tofu og pres så meget væske ud du kan. Dup med rent viskestykke eller køkkenrulle og smuldr tofuen med fingrene i en skål.
2. Kom soya, sukker, riseddike, sesamolie, chiliflager og evt. fiskesauce i en lille skål og pisk let sammen.
3. Kog nudlerne efter anvisning på pakken, køl af og sæt til side.
4. Forbered hvidløg og ingefær. Forbered også rødløget ved at pille det, halvere det, og skær i skiver. Vask spirer og peberfrugter. Skær peber i strimler.
5. Tag to stegepander frem. I den ene steges tofuen i lidt olie ved middelhøj varme. Undlad at røre rundt i de første 5 min. så den får en stegeoverflade i bunden. Rør derefter i tofuen og fortsæt stegning i 5-10 min. Tilsæt derefter hvidløg og ingefær i panden og rør rundt mens det steger i 2 min. mere. Kom derefter soya-blandingen over og steg videre ca. 3 min. mens du rører rundt. Tag tofublandingen af varmen og sæt til side.
6. Varm den anden stegepande op på høj varme, kom olie i. Når olien er varm, tilsættes de kogte nudler, løg og peberfrugt. Lynsteg mens du vender det hele rundt, helst ved at ryste panden, ca. 5 min. Kom spirerne i det sidste minut.
7. Servér nudlerne med den karamelliserede tofu og ekstra soya på bordet, pres lime over og drys med koriander og peanuts.